The Chains, The Searchers-tributeband
INFORMATIEPAGINA

Zakelijke informatie over The Chains
De leden van The Chains zijn doorgewinterde muzikanten die professioneel of semi-professioneel in de muziek werkzaam zijn (geweest). Beroepsmatig in de muziek werkzaam zijn betekent vaak dat er muziek ten gehore moet worden gebracht waarnaar het publiek vraagt. Er moet per slot brood op de plank komen met liefst nog een beetje beleg. Het betekent veelal dat muzikanten concessies moeten doen aan persoonlijke muzikale voorkeuren ten gunste van commerciŽle eisen.

The Chains is een hobbyband. Een hobbyband kent de hierboven omschreven dwangmatigheid niet. Veel muzikanten van show- en dansbands spelen daarom voor hun plezier tevens in een hobbyband om muziek te maken die dichter bij hen staat. Zoals op de site is uiteengezet spelen The Chains repertoire van The Searchers. Oorspronkelijk beatmuziek die dicht aanleunt tegen rock en folk en die uiteenloopt van luisterliedjes tot pittige rocknummers. Steeds voeren melodieuze vocale harmonieŽn daarbij de boventoon.

The Chains voeren bewust geen avondvullend programma. Een optreden bedraagt maximaal ongeveer twee uur. De band moet worden gezien als een aangename muzikale ondersteuning van een gebeurtenis of als aanvulling met een heel eigen karakter op een muzikaal gebeuren.

De bandleden hoeven niet van The Chains 'te leven'. Dat komt tot uitdrukking in de gevraagde gages. Voor kleine optredens zonder commercieel karakter neemt de band soms genoegen met een aangepaste vergoeding. Aan de andere kant zijn de bandleden ook weer niet 'gek'. Als een evenement wel een commercieel karakter draagt, dan willen ze daar graag in meedelen.

Nodig The Chains eens uit voor een optreden.
Voor nadere informatie over boekingsmogelijkheden en meer gegevens over de band zelf gelden de volgende adresgegevens:
- The Chains
- p/a Egbert de Wit
- Ruzinklanden 32
- 7542 DX Enschede
- Telefoon (053) 47 60 631 / 06-17482400
- egdewit@hotmail.com (klik hier)

Last updated 26.1.2016